HAMİLELİKTE KIYAFET SEÇİMİ

HAMİLELİKTE KIYAFET SEÇİMİ

Anne adayları, 9 aylık hamilelik dönemleri boyunca güzel görünmek isterler ve ne giyeceğim diye düşünürler.

HAMİLELİKTE KIYAFET SEÇİMİ

Anne adayları, 9 aylık hamilelik dönemleri boyunca güzel görünmek isterler ve ne giyeceğim diye düşünürler. Aslında ilk üç ay eski kıyafetlerini kullanabilecekleri bir dönemdir ve kalan 6 ay gibi kısa süre için çok fazla şey almalarına gerek yoktur.

 

İlk üç ay, halihazırda bulunan kendi kıyafetlerinizi giymeye devam edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken, çok dar, kan dolaşımını engelleyen kıyafetleri bu dönemlerde giymemeniz. Ayrıca çok yüksek topuklu ayakkabıları da bu dönemlerde tercih etmeyin. ilk aylar vücut yapınız değişime uğramamış olsa bile, hormonların etkisiyle vücudunuz rahatsız olabilir.

 

İkinci üç ay; Karnınızın büyüdüğü, artık pantolonlarınızın düğmelerini ilikleyemediğiniz bir döneme giriyorsunuz. Göğüsleriniz yavaş yavaş süt yapımına başladı, büyüyen göğüsleriniz için yeni bir sütyen almalısınız. Pamuklu ve yeni göğüs yapınıza uyumlu sütyen sizin için uygun olacaktır.

Beli çok sıkmayan, pamuklu külotları tercih etmelisiniz. Sentetik iç çamaşırları hem sağlık hem de rahatlık açısından uygun değildir. Yüksek topuklu ayakkabıları doğum sonrasına bırakın. Rahat ve ayağı çok sıkmayan, iki santim geniş topuklu ayakkabıları tercih edin. Çok sıkı ve vücudu saran pantolonlar yerine, pamuklu ve göbek kısmı genişletilmiş, rahat pantolonları tercih edin.

 

Son üç ay; mümkün olduğunca dinlenmeniz gereken bir dönem. Vücudunuzun, göğüslerinizin hatta ayaklarınızın şiştiğini ve nasıl değiştiğini göreceksiniz. Bu dönemde rahat ve sıkmayan kıyafetler tercih etmeli, beli sıkmayan eşofmanlar, yürüyüş yaparken taban destekli spor ayakkabılar tercih etmelisiniz. Son aylarda özellikle ayaklarda ödem oluşabilir. Büyüyen göğüsleriniz için, göğüs numaranıza uygun pamuklu yeni bir sütyen almalısınız.

Benzer İçerikler