POZİTİF FİKİRLER, MUTLU BİREYLER Emzikten Ayrılmanın Kolay Yolları

POZİTİF FİKİRLER, MUTLU BİREYLER Emzikten Ayrılmanın Kolay Yolları

Bebeğiniz en çok sizin şefkatli kollarınızda huzur buluyor, sizin varlığınızla rahatlıyor olsa da, bebeğinizi sakinleştirme konusunda sırtınızı dayayabileceğiniz bir dostunuz daha var: Emzik.

 

Bebeğiniz en çok sizin şefkatli kollarınızda huzur buluyor, sizin varlığınızla rahatlıyor olsa da, bebeğinizi sakinleştirme konusunda sırtınızı dayayabileceğiniz bir dostunuz daha var: Emzik. Her an yardıma hazır bekleyen, hemen imdadınıza yetişen bu dost, ilk aylarındaki bebeklerde ani bebek ölümü sendromu riskini azalttığı için de öneriliyor. Ancak, bebeğinizin çene yapısı ve diş sağlığı için, vakti geldiğinde bu dosta veda etmek gerekiyor.

 

 

Hoçakal, Emzik!

 

Emzikten sakince ayrılmanın birçok kolay yolu var. İşe yaradığı denenerek onaylanmış bu taktikleri kullanarak, bebeğinizin alışkanlığını kırabilir ve emziğe huzur içinde veda edebilirsiniz. Öncelikle, emzik alışkanlığını mümkün olan en kısa zamanda kırmaya çalışın. Erken davranırsanız, başarı şansınız o denli yüksek olur. Bu sırada, bebeğinizin emzik ile yakın bir bağ kurduğunu ise hep hatırlayın. Bebeğinizi anne sütünden keserken ya da biberondan bardağa geçerken gösterdiğiniz özeni ve ihtimamı, emzik için de mutlaka gösterin.

 

Unutmayın: Her taktik her bebekte işe yaramaz. Eğer bebeğinizin emziğe bir kerede veda etmesinin en iyi seçim olduğunu düşünüyorsanız, kendi yolunuzu çizin. Sonuçta, bebeğinizi en iyi tanıyan ve onun için en doğrusunu bilen kişi, sizsiniz.

 

 

Pozitif Öneriler

 

Emziksiz yaşama ‘rahat’ bir adım adın. İçinizi ferah tutun. Sonuçta, bebeğiniz 30 yaşına geldiğinde hâlâ emzik kullanıyor olmayacak. Bu alışkanlığı bugün olmasa bile yarın ya da biraz daha uzun bir süre sonra mutlaka son bulacak.

 

*

 

İşe, emzik alışkanlığını belirli zamanlarla sınırlamakla başlayabilirsiniz. Mesela; emziğini sadece uyku saatinde almasına izin verebilirsiniz. Önce hem öğlen hem de gece uykusuyla başlayıp sonra sadece gece uykusunda emzik kuralı koyabilirsiniz. Böylece, bebeğiniz emzikten ayrılmaya adım adım alışmaya başlayacak.

 

*

 

Doğum günü gibi özel bir gün belirleyip o günü emziğe veda günü ilan edebilirsiniz. Çocuğunuza artık büyüdüğünü ve emziğe küçük bebeklerin ihtiyacı olduğunu anlatabilirsiniz. Bebebeğinizle birlikte bir zarfın üzerine adres yazar gibi resimler yapıp emziği bu zarfın içine koyun ve zarfı emziği olmayan bebeklere gönderdiğinizi söyleyin.

 

*

 

Veda edilenlerin yerine yeni bir şey koymak, vedanın acısını her zaman azaltır. Bu yüzdn emziği… “emzik perisine” teslim edin! Emzik perisinin emziği alma vaktinin geldiğini ama emzik yerine bebeğinize sürpriz bir hediye getireceğini anlatabilirsiniz. Bebeğinize emziğini gece yatarken yastığının altına koymasını söyleyip o uyurken emziğini kaldırabilir ve sabah uyandığında yastığının altında ona özel bir hediye bulmasını sağlayabilirsiniz.

 

*

 

Emziğe görkemli bir veda töreni düzenleyebilirsiniz. Uçan bir balona emziği bağlayabilir ve emziğin bulutları, hatta uzayı keşfe çıkacağını (ya da onu ikna edecek başka bir şey) anlatıp balonun ipini kendisinin bırakmasını söyleyebilirsiniz. Gökyüzüne doğru uzaklaşan emziğe neşeyle veda edebilir ve çocuğunuz isterse, emziğin yalnız kalmaması için, başka uçan balonlarla kağıt maketleri, vb şeyleri de gökyüzüne gönderebilirsiniz.

 

*

 

Doktorların, itfaiyecilerin ya da çocuğunuzun hayranlık duyduğu farklı meslek gruplarının büyüyen çocuklardan emzik topladıklarını söyleyip çocuğunuzla birlikte bir hastaneye, bir itfaiye istasyonuna ya da seçeceğiniz başka bir merkeze gidebilirsiniz.

 

İçerik Tedariği: ZNN Network www.znnnetwork.com

Benzer İçerikler