BEBEĞİNİZ HUZURSUZKEN ONU SAKİNLEŞTİRMENİN 5 YOLU

BEBEĞİNİZ HUZURSUZKEN ONU SAKİNLEŞTİRMENİN 5 YOLU

Bebeğiniz doğmadan önce sessiz sakin olan eviniz, bebeğinizin giderek büyümesiyle birlikte şimdi neşeli kahkahalar, şen cıvıltılarla inliyor. Annelikle ilgili en özel yönlerden biri şu ki, o mutluluk dolu seslerin yerini hiçbir sükûnet dolduramaz. Hiçbir

 

Bebeğiniz doğmadan önce sessiz sakin olan eviniz, bebeğinizin giderek büyümesiyle birlikte şimdi neşeli kahkahalar, şen cıvıltılarla inliyor. Annelikle ilgili en özel yönlerden biri şu ki, o mutluluk dolu seslerin yerini hiçbir sükûnet dolduramaz. Hiçbir müzik, hiçbir ses bebeğinizin sevinç çığlıklarının yerini alamaz. Ve bu sesler kulaklarınızda bir kez olsun çınladıktan sonra, bir daha asla kesilmesin istersiniz.

 

Ancak, kimi zaman bebeğinizin rahatlatılmaya ve o mutlu nidaları tekrar atması için teşvik edilmeye ihtiyacı olabilir. Onlara sıkıntılarını unutturup tekrar gülümsemelerini sağlamak, sandığınızdan çok daha kolay. Mutlu bebekler ve mutlu anneler için, işte 5 Molfix tavsiyesi:

 

 

1) İlk Kontrolleri Yapın

 

Bebeğiniz acıktığı, bezini kirlettiği ya da uykusunu alamadığı için ağlıyor olabilir. Onu emzirmeyi, bezini değiştirmeyi ve uyutmayı deneyin. Eğer bunlar sakinleşmesi için yeterli gelmezse, diğer çarelere başvurun.

 

 

2) Mola Verin

 

Bebeğiniz, uykusu olmasa da, oynamaktan yorulmuş olabilir. Onu kucağınıza alın ve dinlenmesi için ona biraz zaman tanıyın.

 

 

3) Sesinizi Duyurun

 

Kucağınıza aldığınız bebeğinizi sakinleştirmek için kullanabileceğiniz en iyi ses “şşşş” sesi. Bebeğinizin kulağına eğilin ve yumuşak bir ses tonuyla “şşşş” deyin. Kısa sürede sakinleşip rahatladığını, hatta uykuya daldığını görebilirsiniz. Bebeğiniz sadece sizin yumuşak ses tonunuzu duymaktan da hoşlanıyor olabilir. Onunla kısık ve sakin bir ses tonuyla konuşabilir ya da ona şarkı söyleyebilirsiniz.

 

 

4) Onunla İlgilendiğinizi Gösterin

 

Bebeğinizin her şeyden daha fazla size ihtiyacı var. Onu sakinleştirmek için onu kucaklayın, gözyaşlarını bir mendille silin, onu öpün, sırtını ve karnını okşayın. Sizin sıcaklığınız ve sakinliğiniz bebeğinizi rahatlatacak. Bu çare hemen etki göstermese bile pes etmeyin. Sonunda şefkatiniz karşısında o da yumuşayacak.

 

 

5) Dışarıya Çıkın

 

Açık hava birçok bebeğe iyi gelir. Sokakta ya da parkta yapacağınız birkaç dakikalık gezinti, bebeğinize tüm sıkıntılarını unutturabilir.

 

İçerik Tedariği: ZNN Network www.znnnetwork.com

Benzer İçerikler