NEŞELİ ATIŞTIRMALIKLAR İLE MUTLU BESLENME SAATLERİ

NEŞELİ ATIŞTIRMALIKLAR İLE MUTLU BESLENME SAATLERİ

Bebeğiniz her geçen gün hayata dair yeni şeyler öğrenirken, siz de onunla ilgili yeni bilgiler kazanıyor, onu daha iyi tanıyorsunuz. Katı gıdalarla iyice haşır neşir olan bebeğinizin kimi yiyeceklere karşı seçici davrandığını görebilirsiniz. İşte, tam da

 

Bebeğiniz her geçen gün hayata dair yeni şeyler öğrenirken, siz de onunla ilgili yeni bilgiler kazanıyor, onu daha iyi tanıyorsunuz. Katı gıdalarla iyice haşır neşir olan bebeğinizin kimi yiyeceklere karşı seçici davrandığını görebilirsiniz. İşte, tam da burada, ebeveynliğin bir numaralı kuralı devreye giriyor: Sorunlara keyifli çözümler üretmek!

 

Bebeğinize hem sağlıklı hem de eğlenceli bulacağı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Molfix’in önerdiği bu kolay hazırlanan 5 neşeli atıştırmalığa hem bebeğiniz hem de siz bayılacaksınız.

 

 

1) Ev Yapımı Meyveli Yoğurt

 

Ev yapımı yoğurt ile muz, çilek, şeftali, kayısı gibi meyveleri blender yardımıyla karıştırıp içine bir tatlı kaşığı bal ekleyin. Hazırladığınız bu leziz meyveli yoğurdu kırılmaz bir mama kabına koyun ve bebeğinizi mama sandalyesine oturtun. Yoğurdunu bebek kaşığıyla kendi başına yemesine izin verdiğinizde, bebeğinizden daha mutlusu (ve daha sağlıklısı!) olmayacak!

 

Önemli not: Bebeğiniz 1 yaşından küçükse, gıda zehirlenmesi riski nedeniyle, ona kesinlikle bal yedirmemelisiniz. Bebeğiniz meyveli yoğurt karışımını yine de keyifle yiyecek.

 

 

2) Meyveden Suratlar

 

Çocuğunuz meyve yeme alışkanlığı henüz kazanmadıysa, sevimli tabaklar hazırlayarak onu meyve yemeye teşvik edebilirsiniz.

  • Bir çileği ortadan ikiye bölün ve sivri uçları aşağı bakacak şekilde tabağın iki yanına yerleştirin. Bunlar, meyveden suratınızın küçük kulaklarını oluşturacak.
  • İki muz dilimini suratınızın gözleri olarak kullanın. Muz dilimlerinin ortasına birer kuru üzüm yerleştirerek gözbebeklerini oluşturun.
  • Rendelediğiniz havuçları tabağın üst kısmına eşit şekilde yayın. Böylece, meyveden suratınızın kızıl saçlarını elde edeceksiniz.
  • Toparlak bir burun elde etmek için, ortadan ikiye bölüp çekirdeğini çıkardığınız bir kayısıyı kullanabilirsiniz.
  • Son olarak, bir portakal dilimini ortadan ikiye kesin ve elde ettiğini yarım dilimlerden birini tabağın alt kısmına yerleştirin. Yarım dilimin düz kesilmiş kısmı üstte kalmalı. Böylece, gülümseyen bir ağız elde edeceksiniz.

Farklı meyveler ve sebzelerle yaratıcılığınızı kullanarak daha birçok meyveden surat tabakları hazırlayabilirsiniz.

 

 

3) Cacık Dip Sos

 

Partilerin en popüler atıştırmalıkları arasında yer alan dip soslar, bebeğiniz için eğlenceli bir atıştırmalık alternatifi olabilir. Hazırlayabileceğiniz en kolay ve bebeğinizin yaşına uygun, sağlıklı dip soslardan biri ise… aslında, cacık! Yoğun kıvamlı bir yoğurt, biraz nane ile zeytinyağı dip sosunuzu hazırlayın. Salatalıkları ince uzun şeritler halinde kesin. Dip sosu kırılmaz bir kaseye, salatalıkları ise kırılmaz bir tabağa koyun. Bebeğinizi mama sandalyesine oturtun ve tabakları önüne bırakıp salatalıkları dip sosuna batıra batıra, gönlünce yemesini keyifle izleyin.

 

 

4) Elma Dilimleri

 

Bir elmayı ince dilimler halinde kesin. Dilimlerin uçlarını önce fıstık ezmesine, ardından file bademlere batırın. Hem çok lezzetli hem çok sağlıklı hem de görünümleri ve tatlarıyla çok eğlenceli atıştırmalıklar elde edeceksiniz.

 

Önemli not: Fıstık ve fındık gibi alerji riski yüksek besinleri bebeğinize vermeden önce dikkatli olun ve mutlaka doktorunuza danışın. Bebeğiniz 1 yaşını doldurduysa, fıstık ezmesi yerine bal da kullanabilirsiniz.

 

 

5) Kar Taneleri

 

Yarım paket bebe bisküvisi ile 50 gram fındığı blender yardımıyla toz haline getirin. İçine ince rendelenmiş 1 elma ekleyin ve iyice karıştırın. Elde ettiğiniz macun kıvamlı tatlıyı top haline getirin ve hindistan cevizi rendesine bulayın. Hazırladığınız “kar tanelerini” kırılmaz bir tabağa koyup bebeğinize kendi başına yemesi için verebilirsiniz.

 

Önemli not: Hindistan cevizi gibi alerji riski yüksek besinleri bebeğinize vermeden önce dikkatli olun ve mutlaka doktorunuza danışın. Dilerseniz, hazırladığınız elma karışımını top haline getirmeden bebeğinizin tabağına koyabilir ve kurabiye kalıplarıyla şekillendirebilirsiniz.  

 

İçerik Tedariği: ZNN Network www.znnnetwork.com