YEMEK SEÇEN ÇOCUKLAR İÇİN ANNELERİ RAHATLATACAK 5 TAVSİYE

YEMEK SEÇEN ÇOCUKLAR İÇİN  ANNELERİ RAHATLATACAK 5 TAVSİYE

Hemen hemen her çocuk yemek konusunda seçici davrandığı bir dönem geçirebilir. İyi haber şu ki, bu dönem genellikle geçicidir.

 

Hemen hemen her çocuk yemek konusunda seçici davrandığı bir dönem geçirebilir. İyi haber şu ki, bu dönem genellikle geçicidir. Ancak ebeveynler için önemli olan, bu dönemin geçici ya da kalıcı olmasından ziyade, çocuklarının yeterli ve doğru şekilde beslenmesi. Çocuğunuzun doğru besinlerle, en sağlıklı şekilde büyüyebilmesi, her zamanki mutlu ve enerjik halini koruyabilmesi için başvurabileceğiniz birçok taktik var. İşte, çocuğunuzun görmek dahi istemediği sağlıklı besinleri yemesini, gelişimini sağlıklı ve mutlu bir şekilde gerçekleştirmesini sağlayacak 5 Molfix tavsiyesi…

 

 

1) Tekrar Tekrar Sofraya Getirin

 

Çocuğunuzun yemeyi ve hatta denemeyi reddettiği yemeği mönünüzden asla çıkartmayın. Ara sıra aynı yemeği sofranıza tekrar getirin. Araştırmalar, çocukların yaklaşık 15-20 kez gördükten yiyeceklerin tadına bakmaya daha gönüllü olduklarını ortaya koyuyor. Yemek tekrarları yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, ısrarcı olmamak. Çocuğunuzu yemeği tatmaya zorlamayın; teklif edin ama kabul etmediğinde anlayışlı davranın.

 

 

2) İyi Saklayın

 

Çocukların genellikle yemekten hoşlanmadığı ıspanak, karnabahar, brokoli gibi yiyecekleri blender yardımıyla püre haline getirip çeşitli yiyeceklerin içine katabilirsiniz. Çocuğunuzun seçici olduğu faydalı besinleri farklı gıdalarla karıştırarak tatlarını gizleyebilir ve sağlıklı beslendiklerinden emin olabilirsiniz.

 

 

3) Onu Da İşe Dahil Edin

 

Siz yemek yaparken ya da sofrayı hazırlarken çocuğunuzun yardım etmesine izin verin. Bahçede ya da balkon saksılarında çeşitli sebzeleri birlikte yetiştirebilir ve dalından kopardığınız sebzelerle yemekler hazırlayabilirsiniz. Kendi elleriyle hazırladığı yiyecekleri tatmaya daha hevesli olduğunu göreceksiniz.

 

 

4) Yasakları Eve Sokun

 

Çocuğunuz hazır gıda meraklısıysa, haftanın bir günü evde hamburger mönülü akşam yemekleri hazırlayın. Kilit nokta, hamburgerlerin evde yapılması. En sağlıklı ve çocuğunuz için faydalı malzemelerle, hazır gıda görünümlü sağlıklı ve lezzetli yiyecekler hazırlayabilirsiniz.

 

 

5) Seçenekleri Çoğaltın

 

Çocuğunuzun tükettiği sağlıklı besinlerin zenginliği önemli. Vücutlarının ihtiyaç duyduğu türlü vitamin ve minerallere bu sayede ulaşabilirler. Bu durum, seçici çocuklara yeni ve farklı alternatifler sunmak için de birebir. Çocuğunuzun seçici davrandığı yiyeceklerin yerine aynı besin değerine sahip farklı gıdalar koyabilirsiniz. Mesela, portakal sevmeyen bir çocuğa tatlı kırmızı biber yedirerek C vitamini ihtiyacını giderebilirsiniz.


İçerik Tedariği: ZNN Network www.znnnetwork.com