MUTLU RÜYALAR Bebeğinizin Uyku Düzenini Takip Edin

MUTLU RÜYALAR  Bebeğinizin Uyku Düzenini Takip Edin

Bebeğinizin sabahları neşe içinde kahkahalar atarak uyanması, düzgün bir uyku çektiğinin ve gelişimini mutluluk içinde sürdüğünün en güzel kanıtlarından biri. Bebeğinize sağlıklı bir uyku düzeni sağlayarak, onun her sabah neşeli kahkahalarla uyandığını du

 

Molfix İçerik danışmanı:

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Berna Elkabes

 

 

 

Bebeğinizin sabahları neşe içinde kahkahalar atarak uyanması, düzgün bir uyku çektiğinin ve gelişimini mutluluk içinde sürdüğünün en güzel kanıtlarından biri. Bebeğinize sağlıklı bir uyku düzeni sağlayarak, onun her sabah neşeli kahkahalarla uyandığını duyabilir, mutlu ve sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olabilirsiniz.

 

Bu noktada işinize yarayacak bir önerimiz var: Bebeğinizin uyku düzenini takip etmek. 3 yaş altı çocukların potansiyel beyin gelişiminde kesintisiz uykunun ne kadar etkili olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda, uyku düzeni daha da önem kazanıyor. Bebeğinize en sağlıklı uyku düzenini sunabilmek için, öncelikle mevcut uyku düzeninin bir haritasını ortaya çıkarabilir ve bu haritadaki eksiklere göre, bebeğinize fayda sağlayacak çözümlere geçebilirsiniz.

 

Aşağıdaki Bebek Uyku Çizelgesi’nden çıktı aldıktan (ya da aynı şablonu bilgisayarınızda hazırladıktan veya dilerseniz bir cetvelle kağıda çizdikten) sonra, bebeğinizin uyuduğu saatlere ait kutucukları her gün boyayarak çizelgeyi düzenli olarak doldurursanız, bebeğinizin nasıl bir uyku düzenine sahip olduğunu birkaç gün içinde ortaya çıkarabilirsiniz.

 

 

Bebeğim Ne Kadar Uyumalı?

 

Bebeğinizin yeni doğduğunda 15-18 saat kadar olan günlük uyku süresi, 6. ayından sonra 12-14 saate kadar iner. Bu dönem bebeklerinin gündüz uykuları, öğlen ve öğleden sonra iki kez olmak üzere, toplamda 2-3 saat kadar sürer. Gece emzirmeleri de azalacağından, gece uykuları daha kesintisiz ve uzun sürebilir.

 

Emzirmemenize rağmen geceleri bir kereden fazla kez uyanan bir bebeğiniz varsa, yalnız değilsiniz. Çünkü 6-12 aylık bebeklerin neredeyse yarısında gece uyanmaları görülüyor. Bebeğinizin yanında oyuncak bir uyku arkadaşı bırakmak, kapısını açık tutarak sesinizi duymasını sağlamak kendini güvende hissetmesini ve huzur içinde uyumasını sağlayabilir.

 

 

Mutlu Rüyalar İçin Altın Noktalar

 

Bebeğiniz altı temiz ve kuru olduğunda çok daha kolay uyur. Onun için kaliteli ve rahat bir bebek bezi seçerseniz, mutlu ve derin bir uyku süresi geçirmesini sağlayabilirsiniz. Karnının tok, gazının çıkartılmış olduğuna eminseniz, uyku saati için harekete geçebilirsiniz.

 

Birçok anne, bebeklerinin gece ve gündüz uykularını düzenli hale getirmeyi, uyku saati rutinleri oluşturarak başarıyor. Siz de ilk olarak, bebeğinizin uyuyacağı zaman aralığını belirleyebilir ve bu aralıktan yaklaşık yarım saat kadar önce, belirlediğiniz rutinlere başlayabilirsiniz. Uyku rutinleri arasında bebeğinize banyo yaptırmak, sütünü içirmek ya da emzirmek, ona bir masal okuyup şarkı söylemek yer alabilir. Kilit nokta, aynı davranışları her gün aynı zaman diliminde tekrarlamak. Böylece bebeğiniz uykuya hazır olduğunu fark edecek ve sakin bir şekilde uykuya geçebilecek.

 

İçerik Tedariği: ZNN Network www.znnnetwork.com