EĞLENCELİ & MUTLU ÇÖZÜMLER Bebek Arabasını Egzersiz Üssüne Dönüştürün

EĞLENCELİ & MUTLU ÇÖZÜMLER  Bebek Arabasını Egzersiz Üssüne Dönüştürün

Modern anneler, bebeklerinin mutluluğunun kendi mutluluklarıyla doğru orantılı olduğunun farkında. Siz nasıl bebeğiniz mutluyken daha mutlu oluyorsanız, sizin mutluluğunuz da bebeğinizin mutluluğunu arttırıyor.

 

Modern anneler, bebeklerinin mutluluğunun kendi mutluluklarıyla doğru orantılı olduğunun farkında. Siz nasıl bebeğiniz mutluyken daha mutlu oluyorsanız, sizin mutluluğunuz da bebeğinizin mutluluğunu arttırıyor. Kendinize zaman ayırarak, sağlığınızla ilgilenerek, hoşunuza giden hobilerle ilgilenerek olumlu duygularınızı pekiştirebilirsiniz.

 

Mutlu hisler yaratmanın bir yolu da spor yapmak. Spor, ‘mutluluk hormonu’ olarak bilinen endorfin ve serotoninlerin salgılanmasını arttırarak, kendinizi hem zinde hem de keyifli hissetmenize yardımcı oluyor. Bebeğiniz ne kadar küçük olursa olsun, spor için vakit ayırabilirsiniz. Üstelik, spor saatinize bebeğinizi de dahil edebilirsiniz. Bebeğinizi bebek arabasına oturtun ve ister açık havaya çıkın ister evde kalın. Molfix’in önerdiği bu basit hareketler, bedeninizi canlandırırken, bebeğinize de bebek arabasının keyfini sürdürecek.

 

 

İt & Çek

 

Ayaklarınızı omuz hizasında açıp yere sabitleyin. Ellerinizi bebek arabasının tutma koluna koyup arabayı itip geri çekin. Bebek arabasında oturan bebeğinizin yüzü size dönük olduğu takdirde, bu basit hareket, her ikiniz için de daha eğlenceli hale gelebilir. Hareketi ilk gün 15 kez yapın ve sonrasında her gün 5’er tekrar daha ekleyin.

 

 

Aç & Kapa

 

Bacaklarınızı ısıtmak ve biraz kardiyo çalışması yapmak için, bebek arabasının tutma kollarına ellerinizi koyun ve sağ bacağınızı -dizlerden kırmadan, dümdüz bir şekilde- yana doğru açarak 10 kez kaldırıp indirin. Ardından, aynı hareketi sol bacağınızla yapın. Sonrasında her gün her bir bacak için 5’er tekrar daha ekleyin.

 

 

İleri & Geri

 

Bebek arabasının tutma kollarından tutun. Bebek arabasını öne doğru iterken, sol bacağınızı bir adım öne atın ve dizlerinizi kırarak her iki bacağınızla 90 derecelik açılar oluşturun. Ancak, sol ayağınız yere sağlam basmalı ve sol diziniz yukarıda kalmalı. Sağ ayağınız ise yere sadece parmak ucuyla dokunmalı ve sağ diziniz neredeyse yere değecek kadar aşağı inmeli. Ardından tekrar ayağa kalkarak arabayı geriye doğru çekin ve ilk pozisyonunuza dönün. Aynı hareketi bacakları değiştirerek yapın. Hareketi ilk gün 15 kez yapın ve sonrasında her gün 5’er tekrar daha ekleyin.

 

 

Aşağı & Yukarı

 

Bebek arabasında oturan bebeğinizin karşısına geçin. Bacaklarınızı omuz hizasında açın ve ellerinizi belinize koyun. Dizlerinizi hafifçe kırarak oturma pozisyonu alın. Kalçanız geriye doğru çıkık olmalı. Bu sırada ellerinizi bebeğinize doğru uzatıp onu gıdıklayabilirsiniz. Birkaç saniye bu pozisyonda durduktan sonra tekrar ilk pozisyonunuza dönün. Hareketi ilk gün 10 kez yapın ve sonrasında her gün 5’er tekrar daha ekleyin.

 

 

Yürüyüş

 

Bebeğinizi bebek arabasına oturtun ve birlikte uzun yürüyüşler yapın. Temponuzu hep yüksek tutun.

 

İçerik Tedariği: ZNN Network www.znnnetwork.com