SAĞLIKLI VE MUTLU BEBEKLER İÇİN PİŞİKLE MÜCADELE YÖNTEMLERİ

SAĞLIKLI VE MUTLU BEBEKLER İÇİN PİŞİKLE MÜCADELE YÖNTEMLERİ

‘Prenses ve Bezelye Tanesi’ masalını hatırlayın… Onlarca kat şiltenin altındaki tek bir bezelye tanesi, hassas prensesi nasıl da rahatsız etmişti. Eğer prensesin anne babası da masala dahil olsalardı, o bezelye tanesini uyku saatinden hemen önce ortadan k

 

Molfix İçerik danışmanı:

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Berna Elkabes

 

‘Prenses ve Bezelye Tanesi’ masalını hatırlayın… Onlarca kat şiltenin altındaki tek bir bezelye tanesi, hassas prensesi nasıl da rahatsız etmişti. Eğer prensesin anne babası da masala dahil olsalardı, o bezelye tanesini uyku saatinden hemen önce ortadan kaldırırlardı. Tıpkı sizin de yapacağınız gibi…

 

Küçük prens ve/veya prenseslerinizin sonsuza dek mutlu yaşamaları için farklı ihtiyaçlarına farklı çareler üretmeniz gerekebiliyor. Daha rahat ve huzurlu hissedebilmeleri için el atmanız gereken konulardan biri de ‘pişik’. Bezelye tanesi kadar bile büyümeden önce, hemen her annenin karşılaştığı bu sorunun önüne geçebilirsiniz. Bebeğinizin konforunu koruyacak altın ipuçları için Molfix’e kulak verin.

 

 

Birçok farklı markanın pişiğe karşı ve pişik tedavisi için geliştirdiği ürünler var. Ama her ürün bebeğinize iyi gelmeyebilir. En doğru seçimi yapmak için bebeğinizin cildinin ürünlere verdiği tepkileri yakından takip edip gerektiğinde hemen farklı bir ürüne yönelebilirsiniz. Özellikle de bebeğiniz alerjik ve/veya aşırı hassas cilde sahipse, ürün seçimi konusunda en doğru tavsiyeyi çocuk doktorunuzdan ve/veya dermatoloğunuzdan alabilirsiniz.

 

 

Pişik İçin Öneriler

 

  • Bebeğinizin bezini düzenli olarak, birkaç saatte bir değiştirin, altını hep kuru ve temiz tutun. Gece uykusu sırasında da ıslak bezini değiştirmeyi ihmal etmeyin. Özellikle bebeğiniz kaka yaptığında, hiç bekletmeden altını temizleyin.
  • Her bez değişiminde, bebeğinizin bez bölgesini dikkatle temizleyin. Alkol ya da parfüm içeren ıslak mendiller yerine, bebeğinizi nazikçe temizleyebileceğiniz, bebeğinizin narin cildi için uygun ürünler tercih edin. Molfix’in alkol ve paraben içermeyen ıslak havlularını deneyebilirsiniz.
  • Bebeğinizin cildini nazikçe, okşarcasına temizlemeye özen gösterin. Mümkün olduğunda, ılık suyun altında (sabun ve benzeri ürünler kullanmadan, yalnızca su ile) yıkayarak temizleyip kurulayın.
  • Her bez değişiminin ardından, bebeğinizin cildinde koruyucu bir bariyer oluşturan pişik önleyici kremler kullanın. Sadece bez bölgesine değil, bebeğinizin kasıklarına ve bacak kıvrımlarına da krem sürün. Talk pudraları, çeşitli zararlarından dolayı, artık önerilmiyor.
  • Bebeğinizin içinde rahatça hareket edebileceği, cildinin nefes almasına imkân veren, ıslaklığı hemen ve yoğun şekilde emen, tıpkı Molfix gibi kaliteli bir bebek bezi kullanmanızı tavsiye ederiz.
  • Özellikle havaların sıcak olduğu bahar ve yaz mevsimlerinde ya da soğuk mevsimlerde evinizin sıcak ortamında, bebeğinizin bezini çıkarıp cildinin havayla direkt temas edebileceği müsait ortamlar yaratın.
  • Bebeğinizi mümkün olduğunca uzun süre emzirin. Anne sütü, bebeğinizin genel enfeksiyonlara karşı bağışıklığını güçlendirir. Böylece antibiyotik ihtiyacı azalan bebeğiniz, antibiyotiklerin neden olduğu pişiklere karşı da korunmuş olur.
  • Katı gıdalarla tanışmaya başlayan bebeğinizde pişik belirtileri fark ederseniz domates, ıspanak, portakal gibi asitli besinleri hemen kesin.
  • Kız bebeğiniz varsa, enfeksiyonlara karşı onu korumak için, poposunu önden arkaya doğru temizlemeye özen gösterin.
  • Bebeğinizle ilgilinen bir bebek bakıcısı ya da kreş görevlisi varsa, onlara da bu önlemleri almaları gerektiğini hatırlatın.

 

İçerik Tedariği: ZNN Network www.znnnetwork.com