OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLAR GÜVENLE KEŞFEDİYOR (Evde-Sokakta)

OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLAR GÜVENLE KEŞFEDİYOR  (Evde-Sokakta)

Giderek daha fazla hareketlenen ve zihinsel gelişimi son sürat devam eden çocuğunuz, kucağınızda eskisi kadar durmuyor olsa da, şefkatli kollarınızın onu güvenle sarmasına hâlâ ihtiyacı var.

 

Giderek daha fazla hareketlenen ve zihinsel gelişimi son sürat devam eden çocuğunuz, kucağınızda eskisi kadar durmuyor olsa da, şefkatli kollarınızın onu güvenle sarmasına hâlâ ihtiyacı var. Onun ihtiyaçlarına yönelik farklı güvenlik önlemleri alabilir, ortaya çıkan yeni risklere karşı hazırlıklı olabilirsiniz. Böylece, ona hem özgürce hareket edip enerjisini boşaltabileceği hem de güven içinde yaşayabileceği ortamlar sunarak, mutluluk dolu gelişimini destekleyebilirsiniz.

 

 

Ev Güvenliği

 

Evinizin kıpır kıpır, yerinde duramayan neşesi, her an ve her yerde harekete hazır. Özellikle küvette kendi başına ayağa kalkmamasına dikkat etmek, türlü riskleri engellemenize yardımcı olabilir. Banyo zeminini sürekli kuru tutarak ve/veya kaydırmaz yer örtüleri kullanarak kayıp düşmemesini sağlayabilirsiniz.

 

Mama sandalyesine veda eden (ya da yakında edecek olan) çocuğunuz, yemek masasında tıpkı sizin gibi sandalyede oturmaya başlayacak. Tüm aile için keyifli ve neşeli bir yenilik olan bu değişim sırasında çocuğunuzun kendisini sandalyeyle geriye doğru itmemesine dikkat edin. Ayrıca, çocuklara uygun kaşık ve çatallar kullanmasını sağlayarak kendi başına, güvenle yemek yemesini de sağlayabilirsiniz.

 

Balkon ve cam kenarları, bu yaş çocukları için dikkat gerektiren noktalar. Bu konuda pencere ve kapı kilitleri size yardımcı olabilir. Balkonda ve açık camların olduğu odalarda çocuğunuzu yalnız bırakmayarak da güvenliğini sağlayabilirsiniz. Fon ve tül perde kayışları, stor perde zinciri, uzun kolyeler ve kemerler ya da kurdele, vb gibi boynuna dolayabileceği aksesuarları ulaşamayacağı yerlerde saklamanızda fayda var.

 

 

Ev Dışı Güvenlik

 

Son yılların en üzerine ısrarla parmak basılan konularında biri, çocukların -özellikle sıcak havalarda- otomobilde yalnız bırakılmaması gerekliliği. Ayrıca, çocuğunuz artık büyüdüğüne göre, oto koltuğunu da boyuna ve kilosuna uygun bir modelle değiştirmek hem emniyetini hem de konforunu arttırabilir.

 

Çocuğunuz bisiklet kullanmaya başladıysa, bisikleti 3 tekerlekli dahi olsa, ona mutlaka kask, dirseklik ve dizlikler giydirin. Bu özel koruyucular, beklenmedik yaralanmalara karşı çocuğunuzu koruyacak. Çocuğunuzu bisiklet sürerken tek başına bırakmamanız da önemli. Araçların onu göremeyebileceğini unutmayın. Aynı kural, bisiklete binmediği zamanlar için de geçerli.

 

İletişim becerilerini her geçen gün daha da geliştiren çocuğunuza caddeden nasıl geçilmesi gerektiğini de öğretmeye başlayabilirsiniz. Arabalara dikkat etmesini, hep kaldırımdan yürümesi gerektiğini tembihleyebilirsiniz. Trafik kurallarına sizin ne kadar uyduğunuzu görmek, onun için en büyük eğitim olacak. 

 

İçerik Tedariği: ZNN Network www.znnnetwork.com