KENDİNİZE ZAMAN YARATIN, DAHA HIZLI HAZIRLANIN

KENDİNİZE ZAMAN YARATIN, DAHA HIZLI HAZIRLANIN

Çoğu anne evden çıkmadan önce saç, makyaj ve kıyafet hazırlıklarına, çocuk sahibi olmadan önceye nazaran daha az zaman ayırdığını söylüyor. Ya siz? Bebeğiniz doğduktan sonra da alışkanlıklarınızı sürdürebilirsiniz.

 

Çoğu anne evden çıkmadan önce saç, makyaj ve kıyafet hazırlıklarına, çocuk sahibi olmadan önceye nazaran daha az zaman ayırdığını söylüyor. Ya siz? Bebeğiniz doğduktan sonra da alışkanlıklarınızı sürdürebilirsiniz. Sadece birkaç ipucuna ihtiyacınız var, o kadar. Bu taktiklerle gideceğiniz yer ofis de, çocuk parkı da olsa, evden çıkmadan önce istediğiniz gibi hazırlanabilmeniz için kendinize zaman yaratabilirsiniz.

 

 

Planlayın

 

Kıyafetlerinizi ve eşyalarınızı önceki geceden hazırlayın ya da kararınızı kahvaltı yaparken verin. Ayakkabılarınızı ve aksesuarlarınızı da hazırlamayı unutmayın. Banyonuzu gece çocuklar uyuduktan sonra yapın, fön işini sabaha bırakın. 

 

 

Önem Sırasına Göre Sıralayın

 

Yatağı toplamak mı, makyaj yapmak mı? Ya da dişlerinizi fırçalamak mı, makyaj yapmak mı? Veya tam bir makyaj yapmak mı, yoksa biraz göz kalemi ve ruj ile sade bir makyaj tercih etmek mi? Sizin için en öncelikli olanlara karar verin ve seçiminizi göz önünde bulundurarak hazırlanın.

 

 

Alarmınızı Erkene Kurun

 

Çocuğunuz uyanmadan önce kalkıp hazırlanmak size hem ekstra zaman kazandıracak hem de daha rahat hazırlanmanızı sağlayacak.

 

 

Basit Tutun

 

Maskara + renkli bir kolye + beyaz tişört ya da şık bir şapka + sade bir elbise ya da kot + babet + şık bir bluz. Detayları azaltıp genele odaklanarak hem zaman kazanabilir hem de evden en beğendiğiniz halinizle çıkabilirsiniz.

 

 

Her Anı Değerlendirin

 

Aksesuarlarınızı takmak için otobüse binmeyi, ojenizi sürmek ya da makyajınızı yapmak için ofise gitmeyi bekleyebilirsiniz. Tarağınızı, makyaj malzemelerinizi ve aksesuarlarınızı çantanızda taşıyarak dilediğiniz yerde bakımınızı tamamlayabilirsiniz.  

 

 

Tercihlerinizi Tekrar Gözden Geçirin

 

Saçınıza her gün fön çekmek yerine sade bir atkuyruğu yaparak kullanmak hem hoş görünümünüzü korumanıza hem de zaman kazanmanıza yardımcı olabilir. Fermuarı zor çekilen elbiseleri, yarım saat süren saç modellerini, çok katmanlı makyajları tekrar değerlendirin.

 

 

Teknolojiden Faydalanın

 

Zaman planı ve iş listesi yapmak için akıllı telefon uygulamalarından yararlanabilirsiniz. Ellerinizi serbest bırakan (ve bu sırada farklı işlerle uğraşmanıza olanak veren) ve/veya çift göğüs pompalama özellikli anne sütü pompalarını tercih edin.

 

 

Kısa Yollar Yaratın

 

Duş alırken bir yandan da dişlerinizi fırçalayıp yüzünüzü yıkayın. Makyaj, vücut losyonu, tarak gibi ihtiyacınız olan eşyaları banyoda ya da giyineceğiniz mekanda bir arada bulundurun. Saçlarınıza farklı örgüler yaptırarak, birkaç gün aynı saç modelini kullanabilir ve her gün saçınızı yapmak zorunda kalmazsınız. 

 

 

Rahat Olun

 

Kimi zaman “mükemmel anne olma” fikrine kapılacak olursanız, unutmayın: Kimse mükemmel değil. Aslında başkaları, görünümünüzü sizin kadar düşünmüyor. Ve şunu hep hatırlayın: Çocuğunuz için en güzel kadın sizsiniz!

 

İçerik Tedariği: ZNN Network www.znnnetwork.com