Haftalık Gebelik Gelişimi ( 21- 26 Hafta )

Haftalık Gebelik Gelişimi ( 21- 26 Hafta )

Bu hafta el ve ayaklarda şişme görülebilir. Bu nedenle ayakta ya da oturarak sabit bir şekilde kalmamaya özen gösterin. Mide yanması, ekşimesi gibi problemler hala devam ediyor olabilir.

Siz;

Bu hafta el ve ayaklarda şişme görülebilir.Bu nedenle ayakta ya da oturarak sabit bir şekilde kalmamaya özen gösterin. Mide yanması, ekşimesi gibi problemler hala devam ediyor olabilir.

Genişleyen rahminiz nedeni ile karnınızın alt kısmında acı hissetmeniz olasıdır. Rahminiz yukarı doğru genişledikçe göğüs kafesiniz de yukarı doğru çıkar. Bu durum zaman zaman nefesinizin kesilmesine yol açar. Bu dönemlerde vücutta oluşan ufak yer değişiklikleri mide yanması, kabızlık gibi durumları da beraberinde getirir.Artık bebeğinizin hareketleri dışarıdan görünecek kadar belirgin olmaya başlamıştır. Bu durum sizi oldukça mutlu hissettirecek ve heyecanınızın artmasına sebep olacaktır. Siz artık bebeğinizi görmek için doktora gitmeyi beklemeyerek, hareketlerinden her şeyin yolunda olduğunu hissediyor olacaksınız. Her hamilelik kendine özgü olduğu için bebeklerin anne karnında hareketlerinin bir standartı yoktur. En az şu kadar hareket etmesi gerekir gibi bir durum bu haftalar için söz konusu değildir. Artık karnınız iyice belirginleştiği için herkes size öğütler vermeye başlayacak ve olumlu/olumsuz yorumlarını peş peşe sıralayacaktır. Herkesin yaşadığı tecrübeler farklı olabileceğinden dolayı sizi dendişelendirecek, korkmanıza yol açacak doğum hikayelerine kulağınızı tıkamanızı tavsiye ederiz. Unutmayın pozitif düşünce olumlu hissetmenizi sağlayacaktır. Herşey yolunda merak etmeyin. Derin bir nefes alın, doktorunuza ve bebeğinize güvenin.

 

24-26. haftalarda doktorunuz glükoz tolerans testi yaptırarak hamilelik şekerinizin olup olmadığını kontrol eder.

 

Bebeğiniz;

Bu haftalarda bebeğinizin artan hareketlerinden onun kaslarının güçlendiğini farkedebilirsiniz. Kemiklerde kalsiyum artmakta ve sertleşen kemikleri iskeletini görünür hale getirmektedir.Karnınızdaki bebeğinizin hareketlerinden bir uyku ve uyanma zamanı olduğunu anlayacaksınız.Bebeğinize giden kan akışını arttırmak için gün içerisinde zaman zaman sol yanınıza uzanarak dinlenmeyi ihmal etmeyin.Beynin büyümesi de hızlanır.Bebeğin bu haftalarda doğum olması halinde henüz yaşama şansı azdır. Ama günümüz teknolojisinin sağladığı olanaklar 24-26. haftalarda doğan bebeklere yaşama şansı vermektedir.

 

26. haftanın sonunda yaklaşık 30 cm uzunluğunda ve 1 kg. ağırlığındadır.

Benzer İçerikler